Estudiar, en general, requereix invertir una gran quantita de temps, esforç, concentració i motivació. Podríem dir que estudiar bé, és un art. Eixa competència de aprender a aprender és una destresa que els músics coneguem força bé, però que per X raons, no sempre l'apliquem correctament.
És per això que he titulat aquesta entrada Tot el que saps, però no fas. On mencione alguns dels principis bàsics que cal tindre en compte per tal d'aprofitar al màxim el temps d'estudi i així poder treure els resultats que desitgem sense malgastar el temps i caure en errors i vicis que ens cosntaran temps en el futur. Així doncs, anem allà!
PRÓXIMAMENTE!
Entender como se formaron las distintas escuelas y quienes fueron los protagonistas de su creación ayudará no solo a comprender la evolución del clarinete si no también su importancia instrumental a lo largo de la historia. Y a pesar de que hoy en día, a consecuencia de la globalización y el uso de las tecnologías el concepto de escuela no tiene el peso que tenía antiguamente, sí es importante saber de dónde venimos para entender hacia donde vamos.
No podemos obviar el peso de la historia y las cuestiones de carácter cultural que hacen que hoy en día todavía se siga hablando, sobre todo, de la distinción entre escuela francesa y escuela alemana. ¡Vamós allá!
Esta entrada va dedicada a dar algunos consejos a las familias para disfrutar el tiempo en casa estudiando juntos.
Considero que dar protagonismo a las madres y padres en el aprendizaje de sus hijos es un aspecto fundamental para conciliar las relaciones y crear un ambiente de motivación hacia la música y el estudio. El mejor ejemplo de ello es el famoso triángulo Suzuki que junta en armonía Alumno-Profesor-Padres. Yo siempre abro el aula a las familias para que escuchen y aprendan con el fin de que sean un apoyo para el alumno en casa.
Ahora más que nunca, que nos encontramos en casa, podemos aprovechar esta oportunidad y aprender juntos. 🎶🎵
El clarinete en el Clasicismo y su BOOM con la Escuela de Mannheim. Mozart y el clarinete: una bonita historia de amor
Llegado el Romanticismo, el clarinete mejora veritginosamente de la mano de I. Müller
Más tarde, en otro lado del mundo, en concreto en Francia, nace la fusión Buffet-Klosé y el sistema de llaves actual
Heu vist el vídeo? Sabeu ja què és el clarinet? El clarinet és un instrument de vent-fusta, i sona gràcies a la canya. A més, el clarinet es divideix en diferents parts:
La campana: és la part inferior i té forma de campana.
El cos: dividit ens dos parts; el cos superior i el cos inferior.
El barrilet: és la peça que junta el cos amb la boquilla
La boquilla: és la peça per on bufa el clarinetista i on es troba la canya i l'abraçadera. Gràcies a la canya el clarinet pot sonar, i és una part molt important i delicada de l'instrument.
Les paraules que teniu en color negreta son totes les parts que formen el clarinet.
👉 Visita el BLOG per a més informació!
Ara que ja sabeu què és el clarinet, podeu practicar amb aquest joc que us he preparat. Endavant!